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  1. 研究年報
  2. AA11572737
  3. 33

鹿児島県笠沙町における高齢者の食生活と日常生活に関するアンケート調査

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/304
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/304
60535f92-5e91-4a52-9d8a-8a753fd11d81
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000051925.pdf KJ00000051925.pdf (1.2 MB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル 鹿児島県笠沙町における高齢者の食生活と日常生活に関するアンケート調査
タイトル
タイトル Dietary Habits and Everyday Life of the Aged in Kasasa, Kagoshima Prefecture
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 高齢者 the aged
キーワード
主題Scheme Other
主題 食生活 dietary habits
キーワード
主題Scheme Other
主題 日常生活 everyday life
キーワード
主題Scheme Other
主題 鹿児島県 Kagoshima prefecture
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11572737
論文名よみ
タイトル 〓
著者 倉元, 綾子

× 倉元, 綾子

倉元, 綾子

ja-Kana クラモト, アヤコ

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奥園, 貴子

× 奥園, 貴子

奥園, 貴子

ja-Kana オクゾノ, タカコ

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KURAMOTO, Ayako

× KURAMOTO, Ayako

en KURAMOTO, Ayako

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OKUZONO, Takako

× OKUZONO, Takako

en OKUZONO, Takako

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著者所属(日)
鹿児島県立短期大学
著者所属(日)
鹿児島県立短期大学
著者所属(英)
en
Kagoshima Prefectural College
著者所属(英)
en
Kagoshima Prefectural College
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 We investigated the dietary habits and the everyday life of the 109 aged by using questionnaires in Kasasa, Kagoshima Prefecture in July and August 2001. The results were as follows : (1) They managed their everyday life active, with doing household chores, gardaning, farming, or fishing. About 80 percent took care with healthily. Two-thirds were anxious for the future, especially for their health. (2) They ate meals regularly and spent 15 to 30 minutes. They tried to eat a lot of vegetables, eat regularly, eat lightly-seasoned food, eat seaweed make meals by themselves and use foods in season, and eat fish more than meat. They feed on rice as a staple food. A half of them didn't use already cooked food or instant food. They often exchanged food or vegetables with their neighbors. (3) Most of all were satisfied with their dietary habits (98.2%). They tasted their meals good, enjoyed meals, ate in a good atmosphere, had a good appetite, didn't have food preferences, didn't eat out, and were impatient for meals.
書誌情報 巻 33, p. 75-93, 発行日 2002-03-31
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内容記述タイプ Other
内容記述 7
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000051925
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Ver.1 2023-06-21 08:13:50.551489
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