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  1. 研究年報
  2. AA11572737
  3. 27

<論文>大学生の食知識と食生活

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/248
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/248
ee058257-a563-48f3-8cda-a55d9ffdec7f
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000051857.pdf KJ00000051857.pdf (753.5 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル <論文>大学生の食知識と食生活
タイトル
タイトル <ARTICLES>Dietary knowledge and life of university students
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 大学生
キーワード
主題Scheme Other
主題 食知識
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養調査
キーワード
主題Scheme Other
主題 食生活
キーワード
主題Scheme Other
主題 食品摂取状況
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 university students
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dietary knowledge
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 nutrition survey dietary life
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 foods intake
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AA11572737
論文名よみ
タイトル 〓
著者 町田, 和恵

× 町田, 和恵

町田, 和恵

ja-Kana マチダ, カズエ

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櫛笥, 隆弘

× 櫛笥, 隆弘

櫛笥, 隆弘

ja-Kana クシゲ, タカヒロ

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MACHIDA, Kazue

× MACHIDA, Kazue

en MACHIDA, Kazue

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KUSHIGE, Takahiro

× KUSHIGE, Takahiro

en KUSHIGE, Takahiro

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抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 A questionnaire survey was executed for 444 students of university in Kagoshima City to investigate their knowledge of 13 items concerning the food and diet. The results were summarized as follows : 1) The character difference was observed in knowledge concerning the food. The value of percentage of their correct answer was lower in male (59%) than that of female (71%). The significant differences were shown remarkably in items such as 「your daily energy needed」, 「the energy in a bowl of chinese noodle (dine out)」, 「the standard kinds of daily foods」, 「the most salty seasonings」, 「the standard amount of daily salt intake」, 「the distinguishment of green and yellow vegetables」 and 「how many bowls of rice has the energy of potatochips a bag?」. 2) The high value of percentage (more than 85%) of correct answer was observed in the dietary knowledge of foodstuff of iron, calcium, and good foods against life style disease. 3) The percentage of the answer of "less then 10g of salt intake a day" which is one of the preventive knowledge against life style disease was 86% (the answer of 10g was 34% and 5g was 52%). 4) No significant correlation was observed between the dietary kowledge and food intake, however some correlation was in energy category. 5) The difference was detected between skipping meals and standard kinds of daily foods, 10g of salt a day, and the energy in a bowl of chinese noodle (dine out).
書誌情報 巻 27, p. 1-13, 発行日 1998-03-31
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内容記述タイプ Other
内容記述 3
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000051857
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