Item type |
[ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) |
公開日 |
2016-07-25 |
タイトル |
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タイトル |
かるかんの人工消化試験について |
タイトル |
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タイトル |
Artificial Digestion Tests on Starch and Protein of "Karukan" |
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言語 |
en |
言語 |
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言語 |
jpn |
資源タイプ |
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資源タイプ識別子 |
http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 |
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資源タイプ |
departmental bulletin paper |
雑誌書誌ID |
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収録物識別子タイプ |
NCID |
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収録物識別子 |
AN00039943 |
論文名よみ |
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タイトル |
〓 |
著者 |
大山, 重信
寿島, 節子
OOYAMA, Shigenobu
HISAJIMA, Setsuko
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抄録(日) |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
先に筆者らは鹿児島の代表的郷土食品の一つであるかるかんをとりあげ, 筆者らなりにその起源について考察を試みるとともに, 一般成分や物性その他について調べて報告してきた。本報においては, かるかんのデンプンおよび蛋白質の消化率について人工消化試験を行った結果を述べることとする。 |
抄録(英) |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
Digestion tests in vitro on starch and protein of "Karukan" were undertaken. Amount of starch in "Karukan" was determined as follows : "Karukan" was homogenized and washed with water, and then hydrolyzed with hydrchloric acid. Reducing sugar yielded by hydrolysis was measured with a modified Somogyi method. The reducing sugar was expressed as glucose. Digestion test on starch was carried out with taka-diastase, and on protein was done with pepsin. The obtained results were : 1) The average amount of starch contained in 4 "Karukan" samples was 217mg glucose/g wet. 2) Starch digestibility obtained by 90 minutes digestion with taka-diastase was about 67% on the average, and there was no significant defference among 3 "Karukan" samples. 3) Protein digestibility of 2 "Karukan" samples was 100% and 92.3%, respectively. |
書誌情報 |
巻 41,
p. 15-18,
発行日 1990-12-15
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表示順 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
5 |
アクセション番号 |
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内容記述タイプ |
Other |
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内容記述 |
KJ00000066234 |