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  1. 鹿児島県立短期大学紀要 自然・科学篇
  2. AN00039943
  3. 57

鹿児島市X地域における子どもの食生活2005

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1465
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1465
a3ccea6e-61ff-4c15-ab2e-65ffc01f1db7
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00004726684.pdf KJ00004726684.pdf (2.6 MB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル 鹿児島市X地域における子どもの食生活2005
タイトル
タイトル Dietary Habits of Children in Kagoshima City, Kagoshima Prefecture 2005
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 食生活
キーワード
主題Scheme Other
主題 子ども
キーワード
主題Scheme Other
主題 小学校
キーワード
主題Scheme Other
主題 中学校
キーワード
主題Scheme Other
主題 鹿児島市
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dietary habits
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 children
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 elementary school
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Junior High School
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Kagoshima City
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00039943
著者 倉元, 綾子

× 倉元, 綾子

倉元, 綾子

ja-Kana クラモト, アヤコ

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田之上(石原) 亜紀

× 田之上(石原) 亜紀

田之上(石原) 亜紀

ja-Kana タノウエ(イシハラ), アキ

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KURAMOTO, Ayako

× KURAMOTO, Ayako

en KURAMOTO, Ayako

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TANOUE-ISHIHARA Aki

× TANOUE-ISHIHARA Aki

en TANOUE-ISHIHARA Aki

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著者所属(日)
鹿児島県立短期大学
著者所属(日)
鹿児島市立郡山学校給食センター
著者所属(英)
en
Kagoshima Prefectural College
著者所属(英)
en
Kagoshima municipal Koriyama school meal center
記事種別(日)
内容記述タイプ Other
内容記述 論文
記事種別(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Article
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 We investigated the dietary habits of 69 children in X area, Kagoshima City, October 2005. The results were as follows : Almost all children ate their breakfast every morning. Most of children ate rice as staple food. Thirty percent of children ate their breakfast with whole family, and 25-30% ate alone or with sisters or brothers. Eighty percent of children helped the household chores at meal, such as putting back in order, preparing the table, and spreading a table. Eighty six percent used the products in Kagoshima Prefecture and local area. Insufficient food groups were vegetables, milk or dairy products, seaweed, and fruits. The average numbers of food used were 26.5 in Friday and 22.4 in Saturday. These results were an almost similar to or a little higher than the results of the survey in Kagoshima Prefecture. On the other hand, they ate local dishes 2-5 times more than the results of the survey in Kagoshima Prefecture, and they acknowledged the Kagoshima Brand Products 3 times more than the results of the survey in Kagoshima Prefecture. We analyzed how taking the staple food, the main dish, and the side dish together plays the role because the meal balance guide had been presented. The ratios to take main three dishes together were 43% in breakfast on Friday, and 30% on Saturday. The ratio to take milk and dairy products was 45%, and the ratio to take the fruit was very few in breakfast. Taking main three dishes together made better to keep good meal balance, and high number of food. In addition, when the staple food was rice, the meal balance, the average number of food, and taking main three dishes together were the best.
書誌情報 巻 57, p. 69-95, 発行日 2006-12-22
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内容記述タイプ Other
内容記述 7
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00004726684
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