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  1. 鹿児島県立短期大学紀要 自然・科学篇
  2. AN00039943
  3. 43

A Study of Astaxanthin : Its Application for the Pigmentation of Salmonid Fish

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1335
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1335
934223c1-40ac-4cf5-9076-de2a249b4292
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000066257.pdf KJ00000066257.pdf (1.5 MB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル A Study of Astaxanthin : Its Application for the Pigmentation of Salmonid Fish
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00039943
著者 釜田, 忠

× 釜田, 忠

釜田, 忠

ja-Kana カマタ, タダシ

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シンプソン, K.L.

× シンプソン, K.L.

シンプソン, K.L.

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KAMATA, Tadashi

× KAMATA, Tadashi

en KAMATA, Tadashi

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SIMPSON, Kenneth L.

× SIMPSON, Kenneth L.

en SIMPSON, Kenneth L.

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著者所属(日)
鹿児島県立短期大学
著者所属(日)
食糧科学と栄養学科ロードアイランド大学
著者所属(英)
en
Department of Home Economics, Kagoshima Prefectural College
著者所属(英)
en
Department of Food Science & Nutrition, University of Rhode Island
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 1. The pink-red coloration of the flesh of salmonids is due to carotenoids, especially astaxanthin, and is an important factor to evaluate marketing value of cultured salmonids. For many years fish technologists and scientists have endeavored to enhance the coloration of salmonids through the use of crustacean waste, yeast, algae, flower patels and synthetic carotenoids. 2. Synthetic canthaxanthin and astaxanthin are the two most effecient carotenoids for pigmenting salmonids, and are now widly used in salmonids culture. 3. The metabolism of astaxanthin in salmonids has been studied. The reductive metabolism of astaxanthin to β-carotene have been proposed. The proposed pathways are ; Astaxanthin→idoxanthin→adonixanthin→zeaxanthin, and Canthaxanthin→4-hydroxyechinenone→echinenone→β-carotene. 4. One of well-known functions of carotenoids in fish is pro-vitamin A activity. Salmonid fish are able to convert β-carotene, canthaxanthin, lutein, zeaxanthin and astaxanthin, into vitamin A.
書誌情報 巻 43, p. 11-39, 発行日 1992-12-15
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内容記述タイプ Other
内容記述 4
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000066257
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