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  1. 鹿児島県立短期大学紀要 自然・科学篇
  2. AN00039943
  3. 48

家庭の調理簡便化とその周辺

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1380
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1380
fc8e2dad-9d54-4bbf-9632-18b480328bfa
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000066302.pdf KJ00000066302.pdf (1.2 MB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル 家庭の調理簡便化とその周辺
タイトル
タイトル Simplification of Home Cooking and Its Periphery
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 中食(惣菜, 弁当等)
キーワード
主題Scheme Other
主題 宅配
キーワード
主題Scheme Other
主題 外食
キーワード
主題Scheme Other
主題 輸入食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 調理簡便化
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 delicatessen
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 home delivery service
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 eating out
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 foods imports
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 simplification of cooking
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00039943
論文名よみ
タイトル 〓
著者 小住, フミ子

× 小住, フミ子

小住, フミ子

ja-Kana オズミ, フミコ

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北崎, 康子

× 北崎, 康子

北崎, 康子

ja-Kana キタザキ, ヤスコ

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OZUMI, Fumiko

× OZUMI, Fumiko

en OZUMI, Fumiko

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KITAZAKI, Yasuko

× KITAZAKI, Yasuko

en KITAZAKI, Yasuko

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抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Sence of home cooking has been changing with the times. Various topics, which make us conscious of health and dietary habits, such as delicatessen, half-ready-made foods, eating out, and utilization of home delivery service and food imports are involved in those of simplification of cooking. We requested 64 students to fill in a questionnaire in three parts. The recovery was 96.4%. The results are as follows : The main reason for purchasing delicatessen or half-ready-made foods was that "they make use of them as makeshift substitutes when they have little time to cook because of their going out or receiving visitors, " while there was the reason that "thinking a menu and cooking are troublesome." They feel dissatisfied with delicatessen in that "it becomes boring" and" it is strongly seasoned, " while they are satisfied with it in that "it's fresh "and" it's cheap." They are also concious of the plase where farm pruduse is harvested, in other words, whether it is food imports into Japan from abroad or not, when they purchase it. They eat out at a restaurant once a month or so and have hot meals delivered for supper, while they eat fruit and vegetables and endeavor to take in high-quality animal and vegetable protein. It seems that they are very careful about dietary habits in order to preserve their health and keep in shape.
書誌情報 巻 48, p. 1-14, 発行日 1997-12-25
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内容記述タイプ Other
内容記述 3
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000066302
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