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  1. 鹿児島県立短期大学紀要 自然・科学篇
  2. AN00039943
  3. 47

インドネシアのクルプックについて

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1372
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1372
08f688c2-9c6b-4785-87ba-5053f70dd4ae
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000066294.pdf KJ00000066294.pdf (475.2 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル インドネシアのクルプックについて
タイトル
タイトル A Study of Kerupuk in Indonesia
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 伝統食品
キーワード
主題Scheme Other
主題 クルプック
キーワード
主題Scheme Other
主題 膨化倍数
キーワード
主題Scheme Other
主題 硬さ
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 traditional food
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 kerupuk
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 the rate of swelling
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 the hardness
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00039943
論文名よみ
タイトル 〓
著者 小住, フミ子

× 小住, フミ子

小住, フミ子

ja-Kana オズミ, フミコ

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北崎, 康子

× 北崎, 康子

北崎, 康子

ja-Kana キタザキ, ヤスコ

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OZUMI, Fumiko

× OZUMI, Fumiko

en OZUMI, Fumiko

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KITAZAKI, Yasuko

× KITAZAKI, Yasuko

en KITAZAKI, Yasuko

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抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Kerupuk has various kinds which is mainly made tapioka starch, mixing food additives. It is one of traditional foods which Indonesian like eating, large-sized rice-cake sweets including shrimps fried in coconut oil. This time we gave an analysis of goods on the market. We experimentally made kerupuk from four kinds of starch (tapioka, sweet potato, potato and corn), mixing food additives such as eggs and milk, and fried it in four cooking oils (coconut oil, camellia oil, sunflower oil and soybean oil) to measure the rate of swelling and the hardness. The results were as follows : In the comparison of kerupuk including animal food additives such as shrimps and fish with one including botanical food additives such as garlic and potato, the former swelled larger than the latter. The quantity of water contained in kerupuk ranged from 10.3% to 11.3%. Our experiment might be only preliminary, because we did not carry on experiments on comparing the numerical value of kerupuk we made tentatively with that of goods on the market. Judging from the properties of saturated fatty acid such as coconut oil and those of unsaturated fatty acid such as oil or sunflower oil, kerupuk fried in coconut oil was softer and smoother to the touch, crunchier and not stichier, at an ordinary temperature.
書誌情報 巻 47, p. 17-24, 発行日 1996-12-20
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内容記述タイプ Other
内容記述 4
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000066294
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