15
ログイン
言語:

WEKO3

  • トップ
  • ランキング
To
lat lon distance
To

Field does not validate



インデックスリンク

インデックスツリー

メールアドレスを入力してください。

WEKO

One fine body…

WEKO

One fine body…

アイテム

  1. 鹿児島県立短期大学紀要 自然・科学篇
  2. AN00039943
  3. 46

女子短大生の食生活と健康状態

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1364
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1364
37bc8adf-9b50-4b26-a19c-0f907e6a6db8
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000066286.pdf KJ00000066286.pdf (870.4 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル 女子短大生の食生活と健康状態
タイトル
タイトル Dietary Habits and Health of Female College Students in Kagoshima
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 女子短大生
キーワード
主題Scheme Other
主題 居住形態
キーワード
主題Scheme Other
主題 食生活
キーワード
主題Scheme Other
主題 栄養調査
キーワード
主題Scheme Other
主題 自覚症状
キーワード
主題Scheme Other
主題 健康状態
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 female college students
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dwelling difference
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 dietary habit
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 nutrition survey subjective symptoms
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 health
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00039943
論文名よみ
タイトル 〓
著者 澤村, 恭子

× 澤村, 恭子

澤村, 恭子

ja-Kana サワムラ, キョウコ

Search repository
柚木園, 映子

× 柚木園, 映子

柚木園, 映子

ja-Kana ユノキゾノ, エイコ

Search repository
櫛笥, 隆弘

× 櫛笥, 隆弘

櫛笥, 隆弘

ja-Kana クシゲ, タカヒロ

Search repository
SAWAMURA, Kyoko

× SAWAMURA, Kyoko

en SAWAMURA, Kyoko

Search repository
YUNOKIZONO, Eiko

× YUNOKIZONO, Eiko

en YUNOKIZONO, Eiko

Search repository
KUSHIGE, Takahiro

× KUSHIGE, Takahiro

en KUSHIGE, Takahiro

Search repository
著者所属(日)
鹿児島女子短期大学
著者所属(日)
鹿児島女子短期大学
著者所属(英)
en
Kagoshima Women's Junior College
著者所属(英)
en
Kagoshima Women's Junior College
抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The paper is a survey report on 105 female students of junior college in Kagoshima by questionnaire regarding their dietary habits and health in Feb., 1995. The results may be summarized as follows : 1 As to their eating habits, the rate of the answer of "skip meals once or more a day" was 11%. From residential point of view, the rate of the skipping meals was greater in the students living on their own than them living with family (p<0.01). 2 About a dietary consideration the answer of "not to think of food combination" was merely 7%. As for the amount of a meal, "have a meal enough all the time" was 27%. 3 Energy intake maintained an average of 1540±285 kilo calories per day. They have taken fairly low caloric values, and the intakes of protein and lipid were very small quantities. Energy ratio of P/E was 14.1%, and that of F/E was 30.6% in a high value. 4 They could not satisfy the recommended dietary allowances on the intakes of calcium, iron and vitamins. 5 The intake of every group of foodstuff was a very small quantity except the group of milks. From dwelling point of view, we recognized the students living with family have taken the most rice, and the students living on their own have taken extremely a small amount of fishes and shellfishes. 6 There were the positive correlations between pulses and vegetables, and further, between meats and vegetables (p<0.01). On the other hand, a correlation was not observed between fishes and vegetables. 7 In regard to the fatigue, the rate of the students who gave the claims over the half of the items was 45%. The top of the answer was "sleepy" and the rate was more than 80%. 8 "Dwelling difference" and "dietary consideration" were considered the important factors influencing the health of students.
書誌情報 巻 46, p. 37-52, 発行日 1995-12-10
表示順
内容記述タイプ Other
内容記述 5
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000066286
戻る
0
views
See details
Views

Versions

Ver.1 2023-06-21 08:06:25.425872
Show All versions

Share

Mendeley Twitter Facebook Print Addthis

Cite as

エクスポート

OAI-PMH
  • OAI-PMH JPCOAR 2.0
  • OAI-PMH JPCOAR 1.0
  • OAI-PMH DublinCore
  • OAI-PMH DDI
Other Formats
  • JSON
  • BIBTEX

Confirm


Powered by WEKO3