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  1. 鹿児島県立短期大学紀要 自然・科学篇
  2. AN00039943
  3. 45

九州地方の菓子およびかるかんについての嗜好調査

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1354
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1354
b4f96666-189d-4677-bbc1-4e6eabb830e3
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000066276.pdf KJ00000066276.pdf (429.1 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル 九州地方の菓子およびかるかんについての嗜好調査
タイトル
タイトル On the Preference of Confectionery and "Karukan" produced in Kyushu District
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 九州地方
キーワード
主題Scheme Other
主題 菓子
キーワード
主題Scheme Other
主題 かるかん
キーワード
主題Scheme Other
主題 嗜好調査
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Kyushu district
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 confectionery
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 "karukan"
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 preference
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00039943
論文名よみ
タイトル 〓
著者 大山, 重信

× 大山, 重信

大山, 重信

ja-Kana オオヤマ, シゲノブ

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立山, 冬子

× 立山, 冬子

立山, 冬子

ja-Kana タチヤマ, フユコ

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中村, 希求子

× 中村, 希求子

中村, 希求子

ja-Kana ナカムラ, キクコ

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OOYAMA, Shigenobu

× OOYAMA, Shigenobu

en OOYAMA, Shigenobu

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TACHIYAMA, Fuyuko

× TACHIYAMA, Fuyuko

en TACHIYAMA, Fuyuko

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NAKAMURA, Kikuko

× NAKAMURA, Kikuko

en NAKAMURA, Kikuko

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抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 Preference of "karukan", "harukoma", "akumaki", "bontan-zuke", "chosen-ame", "kasutera", "yokan", "hakata-senbei", and "hiyoko" has been studied with the itemized list of Table 1 in 1985 and 1986. The students majoring in food and nutrition science served as panel. 1. The above mentioned nine kinds of confectionery were evaluated with a nine-graded hedonic scale, and obtained results were shown in Fig. 1. Putting the results of 1985 and 1986 together, "karukan", "hiyoko", and "hakatasenbei" were the best preferences. "Bontan-zuke" was the worst. 2. Preference of "karukan" was evaluated with a nine-graded food action rating scale. Results of evaluation was expressed in Table 2,and "karukan" was indicated to situate in the middle of likes and dislikes. 3. Five kinds of "karukan" (AO, FU, ED, AK, NA) were evaluated with a sevengraded quality judgement scale. Results of evaluation on appearance, color, odor, palatability, sweetness, and comprehensive taste of the "karukan" samples with the scale were shown in Table 3 and 4. Results of judgment of allcomprehensive ranking were given in Table 5 and 6. Thinking of those data collectively, comprehensive ranking was considered as follows ; AK and NA were in the first rank, AD and ED were in the second, FU was in the last.
書誌情報 巻 45, p. 25-33, 発行日 1994-12-15
表示順
内容記述タイプ Other
内容記述 5
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000066276
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