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  1. 鹿児島県立短期大学紀要 自然・科学篇
  2. AN00039943
  3. 32

Studies on the Odour of Canned Fish (Part 6) : Volatile Basic Components in the Canned Edible Portion of Short-neck Clam, Tapes japonica

https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1216
https://k-kentan.repo.nii.ac.jp/records/1216
1e35985e-3d7b-43a4-8e64-e1e943c49a4c
名前 / ファイル ライセンス アクション
KJ00000066138.pdf KJ00000066138.pdf (193.2 kB)
Item type [ELS]紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2016-07-25
タイトル
タイトル Studies on the Odour of Canned Fish (Part 6) : Volatile Basic Components in the Canned Edible Portion of Short-neck Clam, Tapes japonica
言語 en
言語
言語 eng
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
雑誌書誌ID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN00039943
著者 OOYAMA, Shigenobu

× OOYAMA, Shigenobu

en OOYAMA, Shigenobu

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抄録(英)
内容記述タイプ Other
内容記述 The edible portion of short-neck clam was put up in cans and stored for two months at room temperature. The volatile basic fraction in the canned contents was obtained by a steam distillation method. Volatile bases in the fraction were extracted with ethyl ether, and then the ether extract was analyzed by gas chromatography as well as paper chromatography. The results obtained are as follows, 1. Ammonia and n-propylamine were detected in the ether extract by gas chromatography. Peak area of n-propylamine increased with the period of storage. 2. Only one spot was observed in paper chromatogram, and it was identified as n-propylamine.
書誌情報 巻 32, p. 29-33, 発行日 1981-12-25
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内容記述タイプ Other
内容記述 5
アクセション番号
内容記述タイプ Other
内容記述 KJ00000066138
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Ver.1 2023-06-21 08:07:53.814459
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